Att resa med barn

Jag och Christian gillar ju att resa och har varit iväg på många resor och förhoppningsvis kommer det att bli många fler. Från och med nu kommer dock våra resor att se lite annorlunda ut jämfört med tidigare. Om det är någon som läser den här bloggen som inte känner oss så fick vi barn i början av året, en liten flicka som jag på bloggen väljer att kalla för M. Tankarna kring att resa med barn är många och framförallt när det gäller första resan och hon fortfarande är så pass liten. Hur kommer flygningen att gå? Hur kommer dagarna på resmålet att se ut med ett litet barn? Vad kan vi göra? Vad kan vi inte göra? och många många mer tankar som snurrar runt i mitt huvud.
 
Jag har länge velat åka till Salzburg, har varit mycket i Österrike men inte där. Så redan när jag var gravid började jag prata om att åka dit. Min morfar kommer från Österrike så det hade ju varit ett perfekt första resemål för barnet också tänker jag även om hon inte kommer att komma ihåg någonting från resan. När jag fyllde år för några månader sedan fick jag en resa i present av Christian. Det var dock inte till Salzburg han hade tänkt att vi skulle åka utan till Rom. Dit har jag också alltid velat åka och jag har aldrig varit i Italien så det ska bli jätteroligt att åka dit. Blir nog bättre att ta Salzburg någon gång när M är äldre också så kan hon minnas resan och då kanske man kan ta tåget till morfars hemstad Leoben så hon får se hur det ser ut där också. Känns lite smidigare att åka tåg med ett lite större barn.
 
Vi hade först tänkt att åka i september för att slippa den värsta turismen och värmen men Christian hade pratat med några arbetskamrater som har varit där och de sa att det fortfarande är ganska varmt i Rom i september. Då det är lite svårt att svalka sig i en stostad och det blir mycket promenerande och att titta på saker så är det inte så roligt om det är 28grader, speciellt inte med en bebis på 8,5månad. Så vi bestämde oss för att flytta på resan en månad och åka i mitten av oktober istället. Jag hoppas bara att det fortfarande är någorlunda varmt där då, typ runt 22 grader hade varit lagom. Då kommer M dessutom att vara 9,5 månad och det är mycket som händer med utvecklingen på bara en månad så det kanske går lite lättare att resa med henne då.
 
Det ska hur som helt bli väldigt mysigt med vår första familjesemester, skoj att komma till Rom, nu har vi någonting att se fram emot i några månader. Vill du följa med oss och se vad vi gör under vår semester där och hur allting går att resa med bebis så kika in i oktober igen :)