Bioparc och Trastivere

Igår gick vi till en stor och mysig park och i parken låg en stor djurpark där vi spenderade några timmar. Det var en bra djurpark men lite svårt med barnvagn på sina ställen, på vissa ställen fick man inte ta med den in men då gick det att ställa den utanför och på vissa ställen var det trappor men det gick bra att bära. På kvällen åt vi på en närliggande restaurang och sedan promenerade vi lite bort till Fontana Di Trevi, bakom låg ett stort köpcentrum med alldeles för dyra kläder som vi kikade in i lite snabbt. Vi gick också till ett ställe där man kan göra sin egen magnumglass och gjorde en som vi delade på. Vår stackars lilla tjej vaknade igår och var förkyld och supersnuvig så hon hade det lite jobbigt igår men var glad för det mesta ändå.
 
Idag är det bättre med snuvan men den är inte helt borta än. Dagens plan var att gå till Colosseum och gå in där. Vi promenixade dit och kikade först lite snabbt på Forum Romanum. När vi kom fram till Colosseum var det köer överallt så vi följde efter ett par som också skulle köpa biljetter. När vi hade stått 23min i den kön visade det sig att man behövde ett Roma-pass vilket vi inte hade så vi fick leta upp rätt kö. Ställde oss i den innan vi snabbt blev tillrättavisade till en annan kö så den vi stod i var för dem som redan hade biljetter. Kön var nog minst 1h lång och rörde sig snabbt i början men sen tog det stopp. När vi hade stått på samma ställe i 15min började M gnälla så då kände vi att vi struntar i det. Lite synd för hade varit kul att se hur det ser ut på insidan men vi måste anpassa oss efter bebis, vi kanske kommer tillbaka någon gång när hon är äldre och kan gå in då.
 
Vi promenerade sedan bort till Trastevere. Innan vi kom dit gick vi igenom ett kvarter som både jag och C tyckte såg lite sunkigt ut. Vid en korsning hör vi plötsligt hur en tjej skriker och en man hoppar upp på en moppe bakom en annan man och kör snabbt iväg. Tjejen står kvar stilla med sin bil i en trafikerad korsning så antagligen blev hon rånad. Så sjukt obehagligt att ha blivit vittne till det, speciellt när man går med sin bebis på 9,5månad i barnvagnen. Dessutom går vi med väskor och kameror på axeln som vem som helst bara kan rycka av. Vi kom hur som helst strax efter det fram till själva centrum i Trastevere som varje söndag har en loppmarknad. Vi kom dit nästan när dem stängde så gick bara igenom en bråkdel lite snabbt, den var hur stor som helst. Fortsatte sedan promenera in till centrum igen där vi köpte gelato på ett ställe med 150smaker, helt galet! 
 
Nu sitter vi på takterrassen igen och har precis gett vår lilla tjej lite mat. Det är ganska skönt att gå upp hit efter en hel dag ute, det är bara vi här uppe så vi får lite lugn och ro en stund innan det är dags att gå ut och äta.
 
 
 
 

Kommentera här: